Theresia van Lisieux/144 | €175,-

Theresia van Lisieux, ook wel de Kleine Bloem van het Kind Jezus genoemd. Ze werd geboren op 2 januari 1873 en is in Lisieux op 30 september 1897 aan tuberculose overleden. Haar feestdag is op 1 oktober.

Theresia was de jongste van 9 kinderen waarvan er vier vroeg overleden. In 1888 werd ze ongeschoeide kamerlietes in Lisieux, met als kloosternaam: Thérèse de l’Enfant Jésus et de la Sainte-Face. Ze deed haar professie in 1890 en werd novicenmeesteres in 1893.

Ze werd geïnspireerd door Theresia van Avila en muntte uit door een leven van nederige gehoorzaamheid en kinderlijke éénvoud. De werken van St.Johannes van het Kruis vormden een mijlpaal in haar geestelijke ontwikkeling. Volgens Theresia is het een ieder gegeven via de petit voie ( de kleine weg) God te bereiken, naar het gebed van Jezus om te worden als de kinderen.

Haar autobiografie, Histoire d’une âme ( Geschiedenis van de ziel) verscheen in meer dan veertig talen. Lisieux werd een beroemd bedevaartsoort dankzij de Karmelkapel, waar Theresia begraven ligt. Theresia is in 1925 heilig verklaard en in 1997 als derde vrouw nà St.Catharina en St. Theresia van Avila, uitgeroepen tot kerkleraar.

St.Theresia is patroonheilige van Frankrijk en de stad Lisieux; bloemisten;karmelietessen;missionarissen en vliegeniers.

Prijs: €175,-
Hoogte: 42cm
Materiaal: gips
Jaar: 1900


Contactgegevens

Adres

  • Vossenkamp 11C
  • Leeksterveld ( Leek )

Openingstijden

  • Maandag t/m vrijdag Op afspraak
  • Zaterdag 13.00- 17.00
  • Zondag Op afspraak