St. Jozef (tekst nr.4) | -

Jozef, de zoon van Jacob, stamt af van David. Hij was de bruidegom van de maagd Maria en voedstervader van Jezus.

Toen Jozef bemerkte dat zijn verloofde zwanger was uit de Heilige Geest, was hij van plan in stilte van haar te scheiden, maar in een droom verscheen hem een engel die hem geruststelde. Eenmaal ontwaakt nam hij zijn vrouw tot zich. ( Matt. 1: 18-25 )

Na de kindermoord in Bethlehem vluchtten zij met het kind Jezus naar Egypte. Na de dood van Herodes vestigde zij zich in Nazareth. Hier leerde Jozef aan Jezus het beroep van timmerman. In het evangelie komen we Jozef alleen nog tegen bij het verhaal over de terugvinding van de twaalfjarige Jezus in de tempel.

Volgens aprociefe legenden, waaronder de “Geschiedenis van Jozef de Timmerman” zou Jozef reeds tachtig jar zijn geweest toen hij zich met Maria verloofde. Volgens latere verhalen was hij 200 jaar oud.

Paus Pius XII stelde in 1955 1 mei in als de dag van St.Jozef, de arbeider.

Hij is de patroon van: België , Canada, China, Filipppijnen, Mexico, Nederland, oostenrijk, Peru, Tsjechië, Groningen, Keulen; van ambachtslieden in het algemeen, van arbeiders, echtelieden, grafdelvers, handwerkslieden, houthakkers, ingenieurs, jongeren, maagden, meubelmakers, reizigers, stervende, timmerlieden, telefonisten, vaders, verbannenen, wagenmakers en wezen.

Hij word aangeroepen bij: woningnood, huizenjacht,  bij vertwijfelde situaties en verleidingen.

Prijs: -
Hoogte:
Materiaal:
Jaar:


Contactgegevens

Adres

  • Vossenkamp 11C
  • Leeksterveld ( Leek )

Openingstijden

  • Maandag t/m vrijdag Op afspraak
  • Zaterdag 13.00- 17.00
  • Zondag Op afspraak