Sebastianus van Rome/072 | €1750,-

Feestdag op 20 januari

Onder keizer Diocletianus werd hij Christen en daarom met pijlen doorboort. Hij herstelde echter  door de verzorging van St.Irene, weduwe van van de martelaar St.Castulus. Hij verweet de keizer zijn wandaden en werd om deze uitspraken doodgegeseld en in de Cloaca Maxima, het Romeinse riool,  gegooid. St.Lucina van Rome zorgde ervoor dat zijn lichaam begraven werd naast dat van paus St.Fabianus in de catacomben van de Via  Appia.  Al in de vierde eeuw is hier een  naar hen genoemde basisliek gebouwd, de San Sebastiano, één van de zeven hoofdkerken die pelgrims bij een tocht naar Rome bezochten.

De Pijlheilige werd al snel in heel Europa vereerd. Hij dankt zijn beroemdheid aan het feit dat hij zijn dienstbaarheid aan God belangrijker vond dan zijn trouw als officier van de pretoriaanse garde.

Hij is de beschermheilige van: atleten, behangers, boogschutters, graanhandelaren, homoseksuelen ( omdat hij al vroeg als (bijna) naakte man werd afgebeeld), ijzerhandelaren, kinderen die ziek of zwak zijn, kruisridders, militairen, politie, pottenbakkers, soldaten, stervenden, tuinlieden, vrouwen en vrouwen in barensnood.

Hij wordt aangeroepen bij: besmettelijke ziekten, beroerte, diarree, kkorts, lepra, pest, stomheid, veeziekte, waanzin en zweren.

Prijs: €1750,-
Hoogte: 90 cm
Materiaal: hout
Jaar: 17e eeuw


Contactgegevens

Adres

  • Vossenkamp 11C
  • Leeksterveld ( Leek )

Openingstijden

  • Maandag t/m vrijdag Op afspraak
  • Zaterdag 13.00- 17.00
  • Zondag Op afspraak